Xiaomi Mi Mix 3 vs. OnePlus 6T – pasiune sau rațiune?

Aceste doua telefoane elegante prezinta caracteristici impresionante, ce e mai bun din ce poate oferi cele doua societati asiatice. Xiaomi opteaza pentru un slider si pentru incarcare fara fir, OnePlus pentru breton si pentru incarcare rapida. Care din cele doua este cel mai bun smartphone? Pe care din cele doua ar trebui sa il achizitionezi?

Slider sau breton? Ambele smartphone-uri dispun de un ecran AMOLED cu o rezolutie Full HD+, de culori stralucitoare si o calitate excelenta. Singura diferenta reala intre aceste telefoane este ca OnePlus seamana mai mult cu un aparat traditional datorita formei sale in timp ce Xiaomi Mi Mix 3 foloseste un mecanism culisant pentru a ascunde camera din fata si a evita astfel bretonul. Dupa parerea noastra, cea mai eleganta solutie este cea folosita de Xiaomi insa este o chestiune de gusturi.

Cititor de amprente digitale pe ecran sau pe corp? Chiar si in ceea ce priveste cititorul de amprente digitale alegerea se face in functie de gusturile personale ale fiecaruia insa niciuna din cele doua solutii nu este perfecta. Cititorul de amprente digitale se afla sub ecran la OnePlus 6T, este cu siguranta inovant insa nu la fel de rapd ca un cititor traditional, cum este cel al Mi Mix 3.

Aparate foto. In ceea ce priveste aparatele foto, trebuie sa admitem ca exista un castigator evident. Xiaomi Mi Mix 3 si cele doua camere ale sale de 12 mpx captureaza imagini excelente, fara blur, bogate in culori. Fotografiile realizate cu OnePlus 6T sunt mai putin atragatoare.

Incarcare rapida sau fara fir? Preferi sa iti incarci telefonul rapid sau usor? OnePlus 6T dispune de un sistem de incarcare rapida cunoscuta sub numele de Warp Charge care ajunge la 20W spre deosebire de cei 18W ai lui Mi Mix 3. Adevarata diferenta consta in noua posibilitate de incarcare la 30W pe care o puteti regasi la varianta McLaren Edition oferita de OnePlus. In schimb, smartphone-ul Xiaomi este echipat cu incarcare fara fir. Exista in cutie un pad practic pentru incarcare fara fir la 10W.

MIUI sau Oxygen OS? Interfata MIUI este destul de diferita de Android. Pe de alta parte, Oxygen OS incearca sa ramana cat mai aproape de Android.

Este destul de greu sa afirmam care este cel mai bun smartphone. Pe de o parte avem un design unic cu un slider, un ecran fara margini si o versiune Android personalizata. Pe de alta parte, avem viteza pura, un cititor de amprente digitale sub ecran si o comunitate puternica in spate.

Lasă un răspuns