Trucuri simple pentru a prelungi durata de viață a mașinii

O masina se cumpara cu multa truda in ziua de azi. Oamenii isi vand terenuri, animale, fac imprumuturi la prieteni, fac rate la banca sau leasing pentru a cumpara o masina. Unii aleg sa achizitioneze o masina noua, altii, fara prea mari posibilitati se multumesc cu o masina second hand.

Indiferent ce tip de masina decid sa isi cumpere, interesul soferilor este sa circule cat mai mult cu aceasta, fara a avea probleme si incidente neplacute. Mecanici, specialisti in domeniu, experti care le-au vazut pe toate ofera cateva sfaturi utile tuturor soferilor care tin la masina lor si pe care o pretuiesc, pentru a o folosi cat mai mult pe sosea.

– Inainte ca masina sa fie achizitionata, soferii se intereseaza de toate caracteristicile pe care aceasta le prezinta. De cele mai multe ori aleg sa faca cateva ture de proba pentru a se convinge ca aceasta se potriveste stilului lor de condus. Dar cel mai important este ca manualul de instuctiuni sa fie citit cu atentie, sa fie respectate toate recomandarile specialistilor si astfel se vor evita multe din problemele ce apar la sistemul de suspensie, de racire sau la alte componente auto.

– Dupa achizitionarea masinii, lichidele trebuie verificate in mod constant, atat antigelul, uleiul, lichidul de frana, de transmisie si de servodirectie pentru ca soferul sa fie sigur ca nu este necesar sa fie schimbate. Chiar daca masina nu are scurgeri, verificarea culorii, texturii, filtrelor si nivelului de lichid sunt operatiuni foarte importante, astfel evitand-se uzura precoce a masinii.

– Soferii sa foloseasca produse de cea mai buna calitate pentru masina lor. Atat piesele auto cat si lubrifiantii, dar si combustibilul trebuie sa fie de inalta calitate pentru ca altfel puterea motorului va fi redusa iar masina va da semne de slabiciune imediat.

– Soferii sa verifice in mod constant placutele de frana pentru propria siguranta dar si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic. Se poate face revizia discurilor si etrierelor pentru inceput, acestea fiind cele mai importante. Verificarea pneurilor este la fel de importanta, presiunea rotilor sa fie perfecta dar si cauciucurile sa nu prezinte urme de uzura. Geometria si echilibrul rotilor sunt verificari la fel de importante, iar soferii nu trebuie sa conduca autoturismul daca acesta prezinta arcuri slabite, oscilatii si vibratii in sistemul de directie.

– Revizia completa a masinii este indicata a se face periodic. Orice mica problema care ar putea fi rezolvata in mod simplu la un service specializat poate fi prevenita in acest sens, dupa o inspectie ca la carte iar masina va avea o durata de functionare foarte lunga.

Lasă un răspuns