Top cele mai bune seriale ale deceniului

De la „Mad Men”, la „True Detective”, trecand si pe la serialul fenomen dar si socant al acestui an, „Chernobyl”, iata cateva seriale care nu au marcat doar acest an, ci si acest deceniu. Oare preferatele tale se regasesc in acest palmares?

Years and Years. In fata cresterii din ce in ce mai mari a populismului si a scufundarii economiei, o familie britanica se destrama putin cate putin. Russell T. Davies imagineaza un viitor nu foarte indepartat, foarte socant uneori si emotionant. Pregatiti servetelele….

True Detective. Antologia lui Nic Pizzollatto in care joaca Matthew McConaughey si Woody Harleson. Primul sezon fascinant ne-a introdus intr-o lume ciudata din sudul american. Al doilea sezon nu a fost unul foarte reusit, in timp ce sezonul cu numarul 3 este sublim datorita interpretilor sai, Mahershala Ali, mai ales.

Fleabag. Phoebe Waller- Bridge este pur si simplu exceptionala aici. Fleabag reprezinta un moment de pur amuzament in care disperarea este si ea prezenta. Este mai mult deci decat o comedie britanica.

Breaking Bad. Vince Gilligam transforma un tata de familie aparent inofensiv, patetic, un profesor de chimie care sufera de cancer intr-un „nas” al drogurilor. Un serial plin de forta, de o intensitate nebuna care a consacrat un actor cunoscut mai ales pentru talentul sau comic, Bryan Cranston.

The Crown. In doar trei sezoane, luxosul biopic al lui Peter Morgan despre regina Elisabeth II, care se joaca atat cu codurile genului soap opera, cat si cu genul politic, a stiut sa isi impuna viziunea intimista, sumbra si profund umana.

Peaky Blinders. Un serial dark care ne duce in orasul Birmingham intre doua razboaie pe urmele unei gasti mitice din Marea Britanie.

Watchmen, in doar noua episoade, David Lindelof a facut minuni. O poveste amuzanta, transcendenta, care are o misiune importanta- sa arate cum ura se poate propaga din generatie in generatie.

Game of Thrones. Un serial monstru sacru care nu mai are nevoie de nicio prezenare, cu siguranta. Punand in scena clanurile rivale pe fondul unei amenintari supranaturale, aceasta adaptare dupa romanul lui George R. R. Martin, prezinta un joc al aliantelor, dar si al tradarilor demne de o drama shakesperiana.

The Leftovers. Un serial o adevarat poezie, de o extrema finete, atat in ceea ce priveste intriga cat si personajele. In plus, este de o justete epatanta.

Chernobyl. O drama patrunzatoare si socanta in acelasi timp, un mini serial care prezinta drama catastrofei nucleare din Europa Occidentala. O formidabila metafora a angoaselor noastre contemporane.

Mad Men. O poveste realista si glamour care ne duce in mijlocul puburilor in anii 1960-1970. Fermecatorul sau personaj, Don Draper, un om de publicitate foarte seducator, solitar si bantuit de trecutul sau inca mai continua sa ne intrige.

Lasă un răspuns