The Last Tree – un film în trei părți

Britanic de origine nigeriana, Shola Amoo a realizat primul sau lung-metraj in 2016: A moving image, un film de fictiune care vorbeste despre gentrificare in cartierul Brixton. Drept urmare, The Last Tree este al doilea lung-metraj al autorului.

Tanar britanic de origine nigeriana, Femi a avut parte de o copilarie fericita in sanul familiei de adoptie in care a crescut, intr-un sat din apropiere de Lincolnshire. Atunci cand este fortat de imprejurari sa paraseasca familia de adoptie pentru a merge sa locuiasca cu mama sa biologica, intr-un apartament din Londra, Femi este complet bulversat. Intre codurile culturale ale mamei sale, care ii sunt complet straine si acest mediu nou, citadin, Femi trebuie sa determine de gen de adult va deveni…

Un film in trei parti
Intr-o perioada care nu ne este precizata insa pe care o putem situa, datorita unor cantece, spre sfarsitul secolului 20, inceputul secolului 21, The Last Tree ne spune povestea unui tanar cu origini nigeriene care locuieste in Londra. Numele sau: Olufemi Olawale, Olufemi semnifica Dumnezeu ma iubeste in Yoruba, una din cele trei limbi din Nigeria.

In realitate, sunt trei perioade, tot neprecizate, deoarece filmul este impartit in trei parti distincte. Prima, undeva intre 1990-1995, atunci cand Femi, in varsta de 11 ani duce o viata fericita alaturi de familia adoptiva in Lincolnshire. Mary, mama sa adoptiva, ii ofera o educatie aleasa. Totul se schimba atunci cand Yinka, mama lui Femi, se simte pregatita sa isi reia copilul.

In a doua parte il regasim pe Femi, cativa ani mai tarziu, devenit un barbat care isi respinge mama, un barbat care risca sa devina un delicvent si un violent. Cat despre a treia perioada a filmului, este vorba despre o calatorie spre Lagos, efectuata de catre Femi si mama sa pentru a-si descoperi radacinile si pentru a-l cunoaste pe tatal sau care l-a abandonat, un pastor putred de bogat.

Lasă un răspuns