Regimul nordic – celebra dietă mediteraneană

Regimul nordic este la fel de sănătos ca și celebra dietă mediteraneană. Cu ajutorul acestui regim vei reuși să slăbești în jur de cinci kilograme pe lună. Țările nordice sunt cunoscute pentru stilul de viață sănătos. Suedia, Finlanda și Danemarca propun o serie de rețete menite să mențină sănătatea organismului nostru. Regimul nordic ne ajută să avem o alimentație echilibrată.

Principiul regimului nordic. Spre deosebire de faimosul regim mediteranean, regimul nordic ne oferă mai multe modalități de a ne hrăni sănătos. Alimentele propuse de regimul nordic sunt bogate în oligoelemente, antioxidanți și Omega 3, elementul principal al regimului fiind peștele gras dar și varza.

Regimul nordic mai are o particularitate deloc de neglijat – exclude în totalitate produsele industriale (semipreparatele) precum și feculenții și zahărul.

În schimb se poate consuma fără moderație pește, carne de vânat și fructe roșii. Regimul nordic vine cu numeroase beneficii asupra organismului precum protejarea arterelor datorită acizilor grași Omega 3, o reglare a tranzitului datorită fibrelor și o luptă eficientă împotriva procesului de îmbătrânire și consolidarea oaselor grație alimentelor bogate în calciu și vitamina D. Cu un astfel de regim, paleta alimentelor este destul de mare și este imposibil să te simți frustrat atâta timp cât opțiunile sunt atât de vaste. Riscurile de a avea poftă de ronțăit ceva este și el scăzut datorită faptului că numeroase alimente pot fi consumate fără limită datorită proteinelor ce vin rapid cu senzația de sațietate.

Singurul punct negativ al regimului nordic este consumul de pește în cantitate mare.

Iată ce poți consuma în cadrul regimului nordic:
• Fructe de pădure extrem de bogate în antioxidanți.
• Cereale integrale, tărâțe și ovăz, bogate în fibre și proteine.
• Varză, săracă în calorii și bogată în antioxidanți și acizi grași Omega 3.
• Pui organic.
• Pește gras.
• Mazăre, spanac.
• Morcovi, sfeclă roșie, săraci în calorii.
• Ierburi aromate.

Lasă un răspuns