Povești de dragoste LGBTQ sublime din seriale care ne-au inspirat

Serialele pot contribui la deschiderea mentalitatii unor persoane foarte numeroase. Sunt cele care abordeaza lumea dintr-o perspectiva cu totul diferita, mai moderna sau mai evoluata. Iar cuplurile LGBTQ ne-au invatat sa desigmatizam cuplurile de gay, sa ii acceptam, sa ii ajutam sa isi asume asta si sa se integreze mai bine in societate. Dar cel mai important, ne-au demonstrat ca indiferent de gen, in iubire orice e posibil.

Si prin acest articol incercam sa le aducem un omagiu.

Blaine si Kurt, Glee. Este unul din cele mai emblematice si mai iconice cupluri din serialele de la sfarsittul anilor 2000. Povestea celor doi cantareti este extrem de romantica. Kurt, avand dificultati sa isi asume sexualitatea mai ales din cauza tatalui sau, Blaine apare ca o raza de doare in viata sa si devine prima sa poveste minunata de iubire.

Emily si Alison, Pretty Little Liars. Relatia dintre Emily si Alison nu prea a rezistat trecerii timpului. Cu siguranta ca sentimentele lui Emily nu au fost prea clare vreodata, dar nici Alison nu a fost prea romantica nici ea. Din fericire, insa, in sezonul 7 al serialului aceasta au avut dreptul la un happy end si chiar au o pereche de gemene.

Nomi si Aminata, Sense8. in ciuda tuturor greutatilor prin care acestea trec, relatia dintre ele rezista in ciuda tuturor dificultatilor. Atunci cand Nomi este considerata o criminala, cand sunt urmarite de o organizatie si cand nu au timp sa sufle si totul nu pare sa se incheie prea repede, Aminata o cere pe Nomi in casatorie.

Oliver si Conor, How to Get Away With Murder. In trei sezoane din seriale, Oliver si Conor au avut probleme cat pentru toata viata… relatia lor incepe cu o minciuna Oliver este seropozitv, anularea canditaturii la Stanford prin mail, rupturile mai mult sau mai putin intense… din fericire insa reusesec sa treaca peste orice si se logodesc, urmand si nunta.

Cheryl si Toni, Riverdale. Toni i-a dat lui Cheryl cea mai frumoasa dovada de iubire pe care o putea primi, in ciuda tuturor problemelor prin care au trecut. Iar relatia lor ne face mereu inima sa bata mai repede.

Josh si Aiden, The Originals. Iata un varcolac si un vampir indragositti unul de altul. Adica o poveste LGBTQ gen Romeo si Julieta. Dar fac parte din clanuri in razboi. Si totusi, iubirea razbeste, in ciuda tuturor lucrurilor.

Lasă un răspuns