Nomadland, filmul aclamat la Oscar de vizionat de urgență

Dupa Globurile de Aur si premiile Bafta, Nomadland a reusit sa cucereasca si premiile Oscar. Filmul lui Chloé Zhao urmareste destinul unei femei care viseaza sa evadeze, viseaza la libertate intr-o America sinistrata. Urmeaza sa fie lansat in curand in cinematografele internationale.

Ceremonia premiilor Oscar a avut loc pe data de 25 aprilie si printre laureati s-a numarat filmul Nomadland. Filmul lui Chloé Zhao a primit premiul pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita si cea mai buna realizatoare.

Despre ce este vorba?

Nomadland este adaptarea libera a unei carti de ancheta aparuta in 2017, apartinand jurnalistei Jessica Bruder. Cartea urmareste destinul a unor barbati si femei care au pierdut absolut totul in urma crizei financiare din 2008 si care traiesc ca niste marginali, traiesc de la o zi la alta.

Realizatoarea Chloé Zhao si-a imaginat Nomadland ca portretul unei Americi prin intermediul unei femei omniprezente.

Este vorba despre Fern, o femeie in varsta de 60 de ani, care ramane vaduva si fara un venit stabil de la o zi la alta. Isi cumpara o camioneta si pleaca la drum in cautare de munca. De-a lungul celor cateva sute de kilometri parcursi intalneste americani ca si ea, care au pierdut totul.

O distributie excelenta

Pentru a interpreta rolul lui Fern, Chloé Zhao a ales sa aiba incredere in actrita Frances McDormand. Comediana este cunoscuta pentru rolurile angajate si a primit numeroase recompense de-a lungul carierei, a primit in special un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita pentru Fargo si pentru Nomadland.

Chiar daca actrita in varsta de 63 de ani este spectaculoasa, este in egala masura spectaculoasa si datorita persoanelor carora le da replica. Si filmul este interesant in egala masura datorita faptului ca picteaza un peisaj al Statelor Unite ale Americii extrem de diferit de cel al miticului “vis american”.

Lasă un răspuns