Marianne și alte bătrâne din filme sau seriale care ne fac să ne fie frică

Cu ocazia difuzarii noului serial horror « Marianne » pe Netflix, iata cateva alte filme in care au jucat batrane care chiar ne dau fiori reci pe sira spinarii, de la « Drag me to hell », la « The Visit ».

Femeia posedata din « Marianne ». In serialul Netflix, “Marianne”, disponibil din 13 septembrie, actrita Mireille Herbstmeyer, are rolul unei femei posedate de un spirit malefic, un spirit care a scapat din povestile romancierei Emma. Cu siguranta ca vei avea cosmaruri la noapte…

Bunica din « The Visit ». In « TheVisit », un lung metraj semnat Mr. Night Shyamalan, atunci cand sunt trimisi sa petreaca o saptamana la bunicii lor din Pennsylvannia, Becca si Tyler sunt gata sa nu mai iasa din camera lor dupa ora 21:30. In caz contrar, vor fi martorii unor evenimente foarte ciudate si chiar foarte deranjante.

Mortanna din Robin Hood. In strafundurile castelului Nottingham, in filmul Robin Hood, printul hotilor, seriful se intretine frecvent cu o sinistrra si respingatoare vrajitoare despre care se spune ca este mama sa.

Doamna Ganush din “Drag me to Hell”. Doamnei Ganush nu ar trebui sa ii refuzi un credit. Mai intai, pentru ca biata femeie se va trezi in strada si mai apoi pentru ca nu va ezita sa arunce asupra Christinei Brown un teribil blestem. Un personaj delicios de horror care a fost pus in scena de Sam Raimi in « Drag me to Hell ».

Vrajitoarea din “Alba ca zapada si cei sapte pitici”. In marele clasic Disney, pentru a se asigura de faptul ca va ramane cea mai frumoasa din regat si pentru a se razbuna pe Alba ca Zapada, regina cea rea se transforma intr-o vrajitoare malefica.

Mama lui Damien Karras din Exorcistul. In filmul « Exorcistul », ultima amintire cu mama sa, reprosandu-i neglijenta sa, pe patul sau de moarte, inca il bantuie pe Damien Karras. O amintire pe care demonul o va folosi cu placere pentru a-l turmenta.

Batrana doamna din baie din « Shining ». Mai intai pare o tanara la iesirea din baie, dar cum cel mai adesea, aparentele sunt inselatoare, Jack Torrance, principalul personaj din “Shining”, o va invata din plin pe pielea sa atunci cand se va apropia putin si va descoperi o femeie foarte batrana in descompunere.

Vera Cosgrove in “Braindead”. In filmul cult “Braindead” al lui Peter Jackson, spionand fiul sau si iubita acestuia, Vera Cosgrov trece de la statutul de femeie batrana invadatoare la cel de zombie canibal.

Heather si Wendy in filmul « Dont’t look now ». Aici are loc o intalnire sinistra cu Wendy si mai ales cu Heather, o batrana oarba care se pretinde a fi mediu si care te va fixa cu ochiul sau mort pentru a simti ca ti se face rau.

Lasă un răspuns