LG pregătește un nou smartphone pliabil… fără ecran pliabil

Dupa LG V50 ThinQ lansat in februarie anul trecut, constructorul coreean se pare ca pregateste lansarea unui nou smartphone cu ecran dublu. Acesta urmeaza sa fie prezentat in mod oficial luna viitoare in cadrul IFA Berlin.

Exista constructori pe piata care dezvolta smartphone-uri cu ecran pliabil precum Huawei, Samsung, Lenovo sau Xiaomi si…exista LG. Constructorul coreean a lansat deja un telefon cu ecran dublu – datorita unui accesoriu – in timpul MWC din luna februarie a a acestui an, LG V50 ThinQ, insa aceasta experienta urmeaza sa fie imbunatatita. In timp ce IFA, marele salon de electronica deschis publicului larg din Berlin isi va deschide portile in luna septembrie, LG a anuntat deja ca va tine o conferinta de presa in cadrul acestui salon. Intr-un video postat pe YouTube putem descoperi o schema reprezentand un ecran de smartphone cu un joc lansat si mai apoi un al doilea ecran care pare sa se deschida, permitand descoperirea unui alt element din interfata jocului.

In acest teaser, LG afiseaza de altfel si o data, 6 septembrie si o ora, ora 10 dimineata. Cu alte cuvinte, data si ora la care LG va prezenta in mod oficial acest nou smartphone pliabil…fara ecran pliabil.

Un design aparent similar cu cel al lui LG V5 ThinQ. Nu este deci prima data cand LG vine cu un smartphone cu doua ecrane. Viitorul smartphone pare sa reia in linii mari designul lui LG V5 ThinQ, dezvaluit in luna februarie. Acesta era echipat cu un ecran de 6,4 inchi si era dotat cu un Snapdragon 855. Putem adauga o carcasa cu un al doilea ecran de 6,2 inchi, vandut drept accesoriu. Nu stim pentru moment daca pentru acest nou telefon de la LG ecranul va fi integrat pe viitorul aparat sau va fi tot asa, disponibil pe post de accesoriu.

Aceasta idee de telefon cu doua ecrane separate nu este una noua, diferiti alti producatori au folosit si ei aceasta idee in trecut in incercarea de a lansa telefoane pliabile care insa nu erau atat de utile pe cat si-ar fi dorit utilizatorii. LG incearca sa compenseze, deoarece nu dispune de tehnologii atat de bune precum cele oferite de Samsung, prin combinarea a doua ecrane cu scopul de a afisa imagini ca si cum ar fi vorba despre un singur telefon. Aceste doua ecrane vor avea diagonala peste 3 inchi si ar urma sa fie unite cu scopul de a forma unul mare, care va avea diagonala de 7 inchi. Ramane de vazut daca utilizatorul va avea sau nu parte de o experienta placuta.

Lasă un răspuns