Hamburg, un oraș cosmopolit

Al doilea oraș din Germania după Berlin, Hamburg atrage turiștii datorită laturii sale industriale și portuare. Situat în extrema de nord a Germaniei, Hamburg reprezintă destinația perfectă pentru un week-end romantic sau un city break între prieteni.

Portul din Hamburg ar trebui să fie primul loc pe care îl vizitezi odată ajuns în oraș. Dacă porturile nu prezintă în general nici un interes pentru tine, portul din Hamburg te va face cu siguranță să îți schimbi părerea. Impozant, vechi și modern totodată, portul din Hamburg este situat pe Elba și nu reprezintă un simplu loc de tranzit pentru negustori ci și un tablou magnific, ideal de admirat odată cu lăsarea serii.

Cartierul de depozite Speicherstadt. Cunoscut și sub numele de orașul depozitelor, Speicherstadt îi invită pe turiști să descopere unde veneau negustorii pe vremuri să își descarce marfa. Un cartier misterios mai ales odată cu lăsarea serii, plimbarea între clădirile din cărămidă roșie construite la sfârșitul secolului XVIII, începutul secolului XIX reprezintă o experiență memorabilă.

Hafencity. Cartierul Hafencity este considerat prelungirea modernă și contemporană a orașului depozitelor. Cel mai notabil proiect al acestui cartier relativ nou este fără îndoială Filarmonica din Hamburg, un melanj savant de cărămizi roșii tradiționale asamblate unei construcții de sticlă extrem de futuriste.

Muzeele din Hamburg. Hamburg Kunsthale este muzeul de Arte Frumoase al orașului și dispune de o colecție bogată datând din Evul Mediu dar și din secolul XX. Muzeul este celebru pentru faptul că adăpostește una din cele mai notabile realizări ale lui Caspar David Friedrich, Călător pe marea norilor, din 1818. Museum für Kunst und Gewerbe reprezintă Muzeul Artelor și Meseriilor pe vremuri unul din cele mai importante muzee de design din Europa. Hamburgmuseum este un muzeu consacrat istoriei orașului, din Evul Mediu până în zilele noastre, un muzeu care îi va ajuta pe turiști să afle mai multe lucruri despre orașul Hamburg.

Lasă un răspuns