Ce vizitezi în Hanoi

Hanoi este fără îndoială unul din cele mai surprinzătoare orașe din Vietnam și din Asia de Sud-Vest. Nicăieri nu vei mai avea parte de o astfel de experiență urbană. Chiar dacă mulți consideră orașul Hanoi un oraș prea mare, prea aglomerat, prea populat, acesta rămâne unic, cu o energie debordantă și cu un patrimoniu artistic, cultural și uman inestimabil. Ziua, la Hanoi zgomotul și circulația sunt o prezentă constantă. Seara, terasele sunt pline de localnici și turiști iar liniștea pare să se lase asupra orașului. Hanoi este un oraș ce nu doarme niciodată. Muzeele sale adăpostesc colecții splendide, templele și pagodele sunt numeroase, străduțele sunt fermecătoare…marea majoritate a localnicilor sunt serviabili și primitori.

Cartierele din Hanoi sunt pur și simplu superbe. Vechiul oraș reprezintă inima turistică a capitalei vietnameze. În partea de vest a orașului se află cartierul gării cu monumentele și muzeele sale. În partea de nord se află cartierul burghez iar la est cartierul francez.

Monumente și muzee. Odată sosit la Hanoi trebuie să vizitezi neapărat templul literaturii datorită construcțiilor din lemn și grădinilor, templele de pe lacul Hoan Kiem situate în vechiul oraș și muzeele excepționale. Opera din Hanoi, inspirată de construcția Operei Garnier este pur și simplu sublimă.

Top trei lucruri de făcut la Hanoi
Descoperă arhitectura, artele și istoria Vietnamului cu ajutorul excepționalelor muzee din Hanoi. Cele mai populare muzee din Hanoi sunt Muzeul de Etnologie, Muzeul Femeii și Muzeul Artelor Frumoase.

Mănâncă pe stradă. Street food-ul la Hanoi este excelent, variat și ieftin. Lumea este așezată pe tabureți din plastic și savurează preparatele delicioase servite de vânzătorii de stradă.

Deplasează-te cu scooterul. Cea mai rapidă modalitate de a te deplasa dintr-un loc în altul al orașului. Dacă ai puțină experiență îl poți conduce chiar tu. O experiență unică care îți va rămâne cu siguranță întipărită în memorie.

Lasă un răspuns