Beneficiile nebănuite ale fructului de mango

Știai că datorită conținutului bogat de Vitamina K fructul de mango este ideal pentru întărirea oaselor? Vitamina K stimulează absorbția calciului. Cu un gust delicios și o culoare atractivă, fructul de mango este un ingredient ce poate fi inclus în sucuri smoothie, deserturi sau salate. Mango este unul din cele mai consumate și mai sănătoase alimente din lume.

Redu tensiunea arterială cu o jumătate de mango pe zi. Cu doar o jumătate de mango pe zi poți avea grijă de sănătatea ta. Mango este bogat în potasiu și magneziu, două minerale adaptate pentru echilibrarea tensiunii arteriale. În plus, vitamine precum riboflavina, vitaminele B6, A, K, C și acidul folic îmbunătățesc ritmul cardiac și facilitează tranportul nutrienților și al oxigenului în organism.

Fructul de mango reduce degenerescența maculară. Degeneresența maculară reprezintă o afecțiune oculară extrem de frecventă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ne pierdem acuitatea vizuală și ne este mult mai greu să ne concentrăm asupra detaliilor mici. Mango conține zeaxantină, un tip de antioxidant care protejează ochii de razele solare și de afecțiunile oculare asociate cu înaintarea în vârstă.

Fructul de mango facilitează digestia. Dacă suferi de indigestie sau de aciditate, fructul de mango poate fi remediul ideal pentru a rezolva aceste probleme. Mango conține enzime digestive care favorizează absorbția alimentelor și stimulează tranzitul intestinal.

Mango este recomandat persoanlor care suferă de anemie. Femeile sunt cele care sunt afectate cel mai adesea de anemie feripivă, menstruația abundentă fiind cel mai adesea principala cauză. Dacă este și cazul tău, consumă în mod regulat mango pentru a crește numărul de globule roșii din corpul tău. În plus, conținutul bogat de Vitamina C al fructului de mango contribuie la stabilizarea nivelului de fier.

Mango are grijă de sănătatea cerebrală. Mango este bogat în vitamina B6, un nutrient vital pentru menținerea și îmbunătățirea funcției creierului. În plus, vitamina B6 ameliorează memoria și concentrarea.

Cum să-i reziști fructului de mango când are atâtea beneficii?

Lasă un răspuns