Alimente care sporesc energia

Iarna, sistemul nostru imunitar are tendința să se fragilizeze, oboseala se instalează și moralul scade. Pentru a evita aceste probleme trebuie să consumi alimente care sporesc energia. Care sunt acestea? Afli chiar acum.

Stimulează energia cu ginseng. Este rădăcina ideală pentru cei care se simt lipsiți de energie. Medicina tradițională chinezească recomandă ginsengul datorită conținutului bogat de ginsenozide și vitaminele B și C, capabile să decupleze rezistența globală a organismului, atât fizică cât și psihică. Deoarece ginsengul are capacitatea de a stimula oxigenarea sanguină și schimburile intercelulare, stimulând în același timp sistemul nervos și imunitar, ginsengul este ideal în caz de surmenaj, stres, frig sau oboseală.

Stimulează energia cu Aloe Vera. Pulpa sa conține numai puțin de 250 de compuși activi printre care acemannan, un compus cu proprietăți anti-inflamatorii și detoxifiante. Asociată cu vitaminele A, C, E și B, și mineralelor, Aloe Vera are capacitatea de a debarasa organismul de toxine și de alte reziduuri, calmând totodată inflamația, sursa asteniei cronice.

Stimulează energia cu guarana. Guarana conține de cinci ori mai multă cafeină decât cafeaua, efectul simțindu-se aproape imediat. Ideală în momente în care ești nevoit să depui un efort fizic însă te simți lipsit de energie.

Stimulează energia cu polenul crud. Polenul crud conține vitamina C. Prin urmare, pentru a neutraliza senzația de oboseală datorată unui dezechilibru acido-bazic mizează pe polenul crud.

Stimulează energia cu ciocolata neagră. Ciocolata neagră conține cafeină și teobromină, ambele asigurând un nivel ridicat de energie. Cu cât ciocolata este mai neagră, cu cât conține mai multă cacao, cu atât nivelul de energie este mai sporit.

Stimulează energia cu condimentele. Condimentele contribuie la întărirea sistemului imunitar și asigură energia necesară. Ardeii iuți de exemplu conțin capsaicină care ajută digestia și îmbunătățește funcțiile cognitive.

Data viitoare, când simți că ai nevoie de un plus de energie alege unul sau mai multe alimente de sus.

Lasă un răspuns