Cele mai mici insule din lume de vizitat

Contrar ideilor preconcepute, nu doar insulele paradisiace atrag turistii. Insulitele, merita si ele sa fie descoperite sau vizitate. Sa vedem te vei simti claustrofob, sau nu?

Just Room Enough Island. Aceasta insulita care adaposteste o singura cabanuta, un arbore si o plaja minuscula, este recunoscuta drept « cea mai mica insula locuita din lume », intrand si in Cartea Recordurilor.

Kotakara- Jima. 12 ore sunt necesare pentru a ajunge aici, pornind de la Portul Kagoshima din Japonia. Kotakara-Jima are mai putin de un kilometru patrat, are 37 de rezidenti permanenti si nu ai nevoie de mai mult de 30 de minute de mers pe jos pentru a o parcurge.

Suwarrow. Aceasta insulita de 0,3 kilometri patrati se afla in Noua-Zeelanda si are un trecut foarte bogat. Doua comori au fost descoperite aici pe la mijlocul anilor 1800. in plus, a servit drept camp de supraveghere in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a devneit reperul unui anume Tom Neale, care a locuit aici singur timp de 16 ani.

Little Brewter Island. Exista doar un singur far ramas in Statele Unite inca mai are un gardian. Este vorba despre Boston Light, care se afla in mijlocul insulei de 0,25 kilometri patrati. Farul a fost construit in anul 1716 si functioneaza azi cu electricitate.

Easdale. 60 de personae locuiesc aici pe aceasta insulita din Scotia unde masinile sunt interzise si unde nu exista semafoare sau semne de circulatie. Aici exista doar un muzeu si un singur restaurant.

Umananda. Atractia principala a acestei mici insule este templul Shiva, pe care mai multi pelerini vin sa il viziteze in fiecare an. De fapt, doar cinci persoane traiesc pe Insula Umananda, care sunt trei preoti si doi pescari. Acesti locuitori impart locul cu maimute salbatice care se afla in pericol de disparitie.

Migongo Island. Iti poti imagina sa locuiesti cu inca alte 500 de alte persoane pe un teritoriu de 5000 de metri patrati? Exact acest lucru se intampla pe insula Migongo din Africa. Aceasta a fost descrisa de altfel, drept un mini-oras suprapopulat de baraci, de bordeluri si de puburi.

Santa Cruz del Isolte. Aceasta insula din Columbia, aflata in Marea Caraibilor este foarte populata. Activitatea principala de aici este pescuitul si nu exista apa potabila.

Dunbar Rock. Istoria spune ca aceasta insula mica din Honduras era alatadata refugiul celebrului Braba Neagra, care a ascuns aici o comoara. Azi, adaposteste o vila luxoasa, un mic paradis pentru cei care adora scufundarile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *