Comparativ – Huawei P30 Pro vs. Galaxy S10+ doi titani

Iata-ne in prezenta a doua dintre cele mai bune telefoane ale anului 2019. O prima confruntare.

Daca Galaxy S10 + este primul flagship al anului 2019, Huawei a lansat destul de recent P30 Pro. Ambitiile gigantului chinez sunt cunoscute de toata lumea. In luna ianuarie, presedintele RichardYu a declarat faptul ca societatea vrea sa –i “fure” locul lui Samsung din topul celor mai bune companii pana la sfarsitul lui 2020 sau chiar mai devreme. Altfel spus, P30 Pro va juca un rol determinant in aceasta misiune. O confruntare initiala intre Galaxy S10 + si P30 Pro este drept urmare inevitabila.

Dimensiunea ecranului si rezolutia. Marimile ecranului celor doua telefoane sunt destul de similare, insa nu si rezolutiile. P30 Pro vine cu o rezolutie a ecranului mai mica dar cu un ecran mai mare. Drept urmare, densitatea pixelilor in cazul lui Galaxy S10+ este mai mare – 520 ppp spre deosebire de 398 ppp. Insa, de mentionat este fapul ca Galaxy S10+ foloseste o rezolutie de 2280X 1080. Pentru a obtine o mai mare claritate a imaginii trebuie sa modificam in setari parametrii.

Performante. In ceea ce priveste performantele oferite, cele doua telefoane ar trebui sa fie cam egale. Este vorba despre chip-ul Qualcomm Snapdragon 855 in ceea ce priveste produsul coreenilor insa Exynos 9820 este cu mult inferior. Ecranul lui Samsung este net superior celui lui Huawei. Este un lucru la care Huawei trebuie sa mai lucreze putin, la partea de ecran pentru a putea intrece Samsung-ul.

Senzor de amprente integrat in ecran. Atat Samsung Galaxy S10+ cat si P30 Pro beneficiaza de senzor de amprente intregrat in ecran insa folosesc tehnologii diferite. Samsung este primul care a inceput sa foloseasca senzorul de amprente ultrasonic de la Qualcomm care foloseste unde acustice. Huawei a adoptat o abordare mai traditionala cu un senzor optic de amprente digitale. Qualcomm afirma ca aceasta metoda este mai lenta si mai putin sigura decat a sa. O afirmatie care inca nu a fost dovedita.

Aparat foto. 4 contra 3. anul trecut, P20 Pro impresiona cu cele trei aparate foto situate pe partea dorsala. Ceea ce parea extravagant si aproape excesiv in urma cu un an este acum ceva obisnuit. Galaxy S10 si S10+ au ambele trei aparate foto pe spate si doua in fata. Huawei a mizat pe patru camere foto in spate din care unul este un aparat foto 3D conceput special pentrua aimbunatati pozele portret.

Mod de noapte dedicat. Huawei detine un avantaj, cel oferit de modul de noapte dedicat. Chiar daca este nevoie de cinci secunde pentru a trata o poza, imaginea obtinuta, chiar si intr-o incapere extrem de intunecata, este mult mai clara, mai luminoasa si mai detaliata decat cea produsa de Samsung Galaxy S10+, fara un mod de noapte autonom.

Preturi. In ceea ce priveste preturile, Samsung Galaxy S10+ are un pret de aproximativ 792 de euro in timp ce Huawei P30 Pro costa aproximativ 999 de euro. Per total, noi consieram ca telefonul Huawei este cel care merita sa fie achizitionat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *